Appelcake

Dinsdag-17 juli-2018

Dit is een makkelijke cake om te maken en kan eigenlijk niet mislukken.

Oven voorverwarmen op 160 graden.

180 gram bloem-8 gram bakpoeder- iets minder als een halve theelepel zout-180 gram zachte roomboter-180 gram witte basterdsuiker- half zakje vanillesuiker-3 eieren-2 appels in schijfjes,kaneel.

Roomboter goed romig mixen,dan basterdsuiker,vanillesuiker en zout erdoor heen kloppen. Eieren toevoegen en mixen tot het is opgenomen. Dan de gezeefde bloem en bakpoeder erdoor kloppen en een tijdje blijven mixen(ongeveer 3 minuten).

Doe de helft van het beslag in een ingevette springvorm,(ik bekleed hem zelf altijd met aluminiumfolie,dan kan ik hem zo er uit tillen.) Leg daarop de schijfjes appels en bestrooi met suiker en kaneel. Doe daarna de andere helft van het beslag erover. Afbakken in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten. Als hij er uit komt gelijk afdekken met folie,zo wordt hij niet droog.

 

Door een operatie en herstelperiode is de winkel deze zomer 4 weken dicht. Van woensdag 16 juli t/m zaterdag 16 augustus. Woensdag 20 augustus hopen we b.l.e.w weer open te gaan. Mocht u tussentijds wat nodig hebben, bel me gerust. Ik woon bij de winkel dus kleine moeite om even te helpen. De webwinkel blijft wel gewoon open.