Apart verschijnsel

Donderdag 20 juni-2019

Dinsdagavond zaten we op een verjaardag buiten,toen iemand zei:hé,moet je kijken wat apart! Stond er in de lucht een stukje van een regenboog. Dat is op zichzelf natuurlijk geen vreemd verschijnsel,maar deze stond andersom. Dat was wel heel apart. Dat kon geen normaal stuk regenboog zijn. Niemand had het ooit gezien. Ben even aan het Google geslagen en het schijnen Halo,s te zijn. Nog nooit van gehoord! Halo is de verzamelnaam voor een familie van lichtverschijnselen in de atmosfeer in de vorm van gekleurde of witte kringen, lijnen of lichtplekken aan de hemel. Meestal rond de zon of maan. Moet je maar eens Google,best interessant.

In de tuin groeit inmiddels alles erg hard. Warmte en regen, dat wil wel. Alles staat mooi in bloei en ik kan er al goed van plukken. Behalve wat ik gezaaid had om een hele wilde bloementuin te krijgen,dat wil niet echt. Erg jammer. Zag in gedachte al een heel veld voor me. Geloof niet dat het nog komt. Wel staan overal de wilde papavers te bloeien. Dat is echt een van m’n lievelingsplanten,of moet ik het onkruid noemen?

Tussen de Rozemarijn groeide een distel. Die heeft altijd van die mooie paarse bloemen. Die mocht daarom blijven staan. Alleen is het zo’n groot ding geworden dat ik er eigenlijk spijt van heb. Dat zal straks bij het verwijderen wel de nodige prikkels opleveren.

De Lavendel is nu eigenlijk zover dat ik ze moet afknippen als ik de bloemen wil drogen voor geurzakjes. Als je ze te laat knipt dan vallen ze uit bij het drogen. Alleen vind ik dat altijd zo zonde,dan is eigenlijk het mooie van de plant weg. En als ik het niet gedaan heb,dan heb ik daar ook weer spijt van. Ga het deze keer toch echt maar doen. Zijn leuke weggevertjes in zakjes van kant.

Wat ons huis de mooiste aanzicht geeft zijn wel de leilindes. Wat ben ik blij als die weer in blad zitten. Scheelt veel inkijk(niet dat we daar moeite mee hebben) en geeft heerlijk schaduw.

De geraniums beginnen goed aan te slaan.

De druif zit stampvol. Eigenlijk moeten we die fiks uitdunnen. Dan krijg je grotere druiven.

Verder wordt er veel gebakken. voor de theeschenkerij en voor de diepvries.

3 keer in de week wordt er soep gekookt.

Voor de verjaardag van manlief,die hoopt volgende week 50 te worden,wil ik vast een paar taarten maken en in de diepvries doen.. Als dat allemaal nog een dag van tevoren moet loop ik vast met de rest van het werk. En vooral omdat we nu de theeschenkerij hebben. Dat vraagt toch wel enige planning. En laat dat nou net niks voor mij zijn. Meestal kijk ik gewoon wat de dag brengt?. Maar dat is verleden tijd,anders komt het niet goed. Aan de ene kant geeft zo’n planning je rust. Aan de andere kant loopt het toch altijd weer in de war en zeker met een gezin. Maar dat geeft niet,rustig blijven maar,dan kom je het verste mee.(lukt niet altijd hoor:-)!!