Anijs-stroopkoekjes

Dit recept kwam langs glijden op m’n telefoon. Zag er aantrekkelijk genoeg uit om het eens uit te proberen. Het is een heerlijk koekje. Let er wel op dat je er niet teveel anijs door heen doet want dat overheerst snel.

Ingrediënten: 300 gram bloem- 200 gram ongezouten roomboter- 150 gram witte basterdsuiker- 1 ei- anderhalve theelepel bakpoeder- halve theelepel zout.

Voor de stroop: 60 gram ongezouten roomboter- 100 gram lichtbruine basterdsuiker- 200 gram keukenstroop- halve theelepel kaneel- mespunt gemalen anijs- mespunt zout.

Oven voorverwarmen op 160 graden

Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een soepele deegbal en leg het een half uur in de koelkast. Rol het daarna uit tot een dunne lap van ongeveer 3 mm dik en steek er met een ronde koekjessteker de koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 13 tot 15 minuten af in het midden van de oven.

Maak ondertussen de stroop. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de keukenstroop, basterdsuiker, anijs en kaneel toe. Breng aan de kook en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat het wat afkoelen tot een dikke massa en smeer één helft van het koekje in met stroop en leg het andere koekje er boven op.