Allerlei klussen

Zaterdag 23 juni-2018

Woensdagavond eerst maar de keuken ingedoken om de aardbeien weg te werken. Ik had s’middags heel veel potjes en flesjes met schroefdeksel bij de Action gekocht. Had eerst al gekeken of ik ze via internet kon bestellen ,maar daar zat te lang levertijd op. De aardbeien moesten nodig verwerkt worden,verbazend zo snel als die dingen overstuur gaan. Ik had ze dinsdag van de aardappelboer gekocht en ze zagen er prachtig uit. De volgende dag was het al een stuk minder. Had toch in het totaal zeker 3 bakjes afval. Woensdagavond had ik in ieder geval al 14 potjes jam,en van de rest heb ik de volgende dag siroop gemaakt.

 

Donderdagmorgen eerst maar met de strijk begonnen,viel mee deze keer. Het wassen en strijken heb ik geen hekel aan,maar het in de kasten leggen ,dat vind ik nooit zo’n leuk klusje. Ik probeer het altijd gelijk te doen ,maar het gebeurt toch met regelmaat dat de mand een dag staat te wachten om opgeruimd te worden. En dan net hebben ze natuurlijk die broek of dat shirt nodig wat in de gestreken mand zit. Net of ze geen kleren meer in de kast hebben hé. Resultaat:een omgeklauwde wasmand en een mopperende moeder(die eigenlijk alleen d’r eigen maar de schuld kan geven:-).

 

Daarna toen de kinderen naar school waren eerst is even fiks geruimd overal. Dat voelt al weer heerlijk. Ongelooflijk wat er elke dag weer overal ligt. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Is ook echt waar,al is alles dan nog niet blinkend schoon,je komt toch heel anders binnen. Daarna nog even de wekelijks boodschappen op de markt gehaald. S’middags kwam er een vriendin op de koffie,was al zo lang geleden dat we elkaar even hadden gesproken,middag was weer tekort voor wat we allemaal hadden bij te kletsen. En ze heeft gelijk even geholpen om de laatste aardbeien voor de siroop weg te werken. Heerlijk die extra hulp. Van haar dochter kreeg ik nog een heerlijke doos zelfgemaakte bonbons. En dat kan ze hoor,Annemarietje. Zij zorgt er wel voor dat ik geen ondergewicht krijg. De foto hieronder is wat er een paar uur later nog van over was. U begrijpt:-(

Na het avondeten nog even de siroop weggewerkt,was dat ook maar weer klaar.

Toen aan de koffie,heb lekker de houtkachel aangestoken. Vond het echt fris die dag. Nu kon ik natuurlijk nog van alles gaan doen maar veel zin had ik eigenlijk niet meer. Wat zal ik dan is gaan doen? Aan de sjaal verder breien of heerlijk de voeten op tafel en in de nieuwe Landleven duiken? Was gauw beslist hoor;-).

Vrijdag kwam er ook nog onverwacht hulp,ik was bezig om een vakantiehuisje schoon te maken voor aankomende dinsdag. Dan komen er weer mensen voor B&B. Moeders belde hoe laat ik koffie dronk ,want dan kwam ze ook even. Daarna heeft ze heerlijk geholpen met de stoelen voor het theehuis schoon te maken,Van allerlei andere dingen nog gepoetst. Wat is het heerlijk om zo samen op te werken,schiet lekker op. 7 juli is hier de start van de grebbelinie wandeltocht ,dan moet alles af zijn,de eerdere reservering van 16 juni ging niet door,dan is je stok achter de deur weg hoor!

Verder weer een paar bedden verschoond,die zijn er hier ook altijd genoeg. Met zoonlief pasfoto,s maken en naar het gemeentehuis voor een ID-kaart aanvragen. Die gaat over 5 weken naar Tsjechie met m’n zwager en schoonzus. Als ze hier van de lagere school afkomen mogen ze altijd een dikke week met hun op vakantie. Hoe leuk is dat. Daar zien ze echt naar uit. Gelijk maar de boodschappen voor het weekend gedaan,hoef ik daar ook niet meer voor weg. Bij het opruimen van de boodschappen werd duidelijk dat de voorraadkast aan een opruimbeurt toe was. Ook maar gelijk aan gepakt. Je weet het hé,WAT JE AANPAKT VALT MEE,WAT JE UITSTELT WEEG ZWAAR.

Na het avondeten nog een stukje vakantiehuisje schoongemaakt,raakte aan de babbel,dus was hij nog niet af. Vanmorgen weer verder gegaan,maar er liep hier al weer vroeg volk te struinen dus dat schoot ook niet op. Elke dag een stukje,dan kom je er ook. Vandaag zijn alle kinderen weg,de oudste 4 aan het werk,de jongste 4 met de schoondochters naar de dierentuin. Dus zijn manlief en ik samen vandaag,dat is heel lang geleden. Met allebei een waslijst in ons hoofd wat we moeten doen. Heerlijk om zo even op te kunnen schieten.