Afstrepen agenda en 27 jarige bruiloft

Woensdag 17 april-2019

De agenda kan al een eind afgestreept worden. Donderdagavond zouden er 7 vrouwen komen bloem vilten. Dat werden er 6. Was een reuze gezellige avond. De oudste cursist was 84,vond het zo leuk en dapper dat ze mee deed,schat van een mensje. Een van die vrouwen was m’n vroegere naai-juf en binnenkort weer als het goed is. Het grappige is dat ze allemaal al een kleur wol uitgekozen hadden voor de bloem ,maar bij het zien van een bloem die met bonte wol gevilt was ,wilde de meeste toch maar weer even de kleur omruilen. Ze zijn goed gelukt.

Vrijdag was onze oudste zoon jarig. 23 jaar. Waar blijf de tijd . Weet nog als de dag van gisteren dat ik heerlijk met de kersverse baby in bed lag. En die kraamtranen maar rollen,hoe meer kinderen er geboren werden hoe minder die kraamtranen vloeide. Volgens mij heb ik bij nummer 8 geen druppel meer gelaten?. Maar toch was ik er net zo gelukkig mee als bij de eerste(en nog steeds) Kinderen zijn een rijk bezit,maar ook een angstig bezit. Allemaal maar geleend.

Bakte 4 taarten,kwarktaart,monchoutaart,bokkepootjestaart en een appeltaart met glazuur.

Ruimde de zaal op van donderdagavond. Boende hem niet van onder tot boven want de jonge gasten die s’avonds zouden komen ,maken toch altijd een bende. Was die dag best laat,kreeg niet alles op orde voordat de visite kwam. Dus slingerde de vriendin van de jarige even de stofzuiger door de benedenverdieping,ben erg blij met onze ijverige schoondochters 🙂

Het zat die avond ook stampvol,waar haalt hij ze allemaal vandaan. Maar het verliep allemaal goed,ben wel om 12 uur naar bed gegaan,was het zat. Hijzelf kwam om 1 uur naar boven,dus het viel nog mee.

De volgende dag moest hij wel schoon want toen kwamen er 5 cursisten voor de viltcursus en de high tea. Ook dat was een leuke gezellige groep.

Toen hun weg waren ben ik binnen nog even aan de gang geweest,m’n schoondochter had al een hoop gedaan,daar kreeg ik nog een mooie bos bloemen van.

En vanaf half 7 moesten we weer naar de 25 jarige bruiloft van m’n vriendin. Erg lang konden we niet blijven want Mirjam was spontaan ziek geworden en moest veel overgeven. Heb haar maar beneden in de bedstee gelegd,Hessel heeft even een kleine 2 uurtjes opgepast en toen waren we weer thuis. Het was gelukkig maar een paar straten verderop,anders was ik thuis gebleven.

Voor maandag had ik een hele lijst staan wat ik wilde doen. Dat verliep al anders omdat ik de boekhouding was vergeten door te geven aan de secretaresse en de boekhouder zou die ochtend bij haar komen. Dat koste me al anderhalf uur. De was kreeg ik een eind weg,het opruimen heb ik maar met een oog dicht gedaan. Want ik wilde voor dinsdag een bruidstaart maken van drie lagen cake en marsepein ,versiert met verse rozen. Maar ik kreeg me toch een kiespijn,afschuwelijk. Daardoor was m’n zin en energie gelijk weg. De bakker maar gebeld of hij voor dinsdag 55 petit fours kon leveren,dan hadden we toch nog iets voor dinsdag bij de koffie.

Gelukkig was de kiespijn dinsdagmorgen weer over. Begon om half 7 in de keuken om een paar keukenkastje schoon te maken. Eerst maar de pannenkast

Hield ik weet niet hoeveel deksels over zonder bijhorende bak.

Hielp de kinderen naar school en dook in het zaaltje om het te gaan versieren voor s’avonds. De stormbaan voor de kinderen lag al klaar. Ze mochten allemaal een vriendje kiezen die ook mocht komen. Voor hun leuk en wij hadden er geen kind aan.

We hielden onze 27 jarige bruiloft. Dat is weer eens wat anders hé,dan de standaard 25 jaar. Dat kwam eigenlijk zo:we wilden het graag in ons eigen zaaltje houden. Maar de verbouwing liep niet zo hard als we gedacht hadden. Vandaar dat het maar 2 jaar later werd. Het was er niet minder gezellig om en we zijn schandalig verwend.

Van Rien kreeg ik 27 rode rozen en een witte,schitterend.

We waren met 58 man en hadden een heerlijk warm en koud buffet erbij gedaan. Dat was genieten. En leuk om iedereen weer eens even te spreken.

En hier de foto,s van de cadeaus,heb geen foto genomen van het leuke geldbedrag wat we ook gekregen hebben?.

En een prachtige Airfryer van de kinderen met aanhang. Ben heel benieuwd,de meningen zijn er over verdeeld. Het grootste deel is positief .

Vanmorgen kwam ik in de badkamer en het viel me reuze mee wat er in de wasmanden zat. Pfff,gelukkig,gauw klaar vandaag. Totdat ik en rondje boven door de slaapkamers gemaakt had. Alstublieft,twee extra trommels voor vandaag erbij.

Daarna huisje 4 schoongemaakt voor de Canadezen die morgen hopen te komen. Ga nu nog even de tuin daar netjes maken ,strijk wegwerken ,worteltjes met vis koken,na het eten de zaal van gisteren schoonmaken,buiten alle troep wegvegen. De loodgieter komt vanavond kijken of de verwarming in de douche omgehangen kan worden. Die is echt verroest en in het achterhuis hangt nog een hele mooie in de douche. Maar daar is ook vloerverwarming dus de andere is overbodig. Hoop ik dat hij bij ons geplaatst kan worden. Scheelt weer een paar honderd euro.