Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Achterstallig vuil

Vrijdag 3 april-2020

Geloof dat ik er warempel nog plezier in krijg ook om met de schoonmaak bezig te zijn. En het is geen overbodige luxe. Er is wegens de drukte de afgelopen maanden toch heel veel blijven liggen wat me onderhand wel op de nek zat. Er was gewoon geen tijd om het aan te pakken. Voor het oog leek het allemaal wel redelijk schoon,maar zelf weet je wat er blijft liggen. En dat stapelde hard op. Woensdagmorgen eerst met de kast in de keuken begonnen. Omdat daar de schilder ook bezig was geweest met schuren,lag er in de kasten ook zat stof. Eerst maar helemaal leeg gehaald,uitgesopt,spullen allemaal afgewassen,uitgezocht,spullen weggedaan. Kast in de boenwas gezet,spullen weer in geruimd.

Toen de kast aan de kant geschoven. Wat ik daar zag bevestigde wel hoe hard het nodig was. De muren allemaal afgenomen,achterkant kast,alle rommel onder de kast vandaan.

De overgordijnen eraf gehaald en gewassen,konden lekker aan de lijnen droog wapperen.

Zeemde de ramen,sopte het houtwerk af,de cv kreeg een fikse beurt. De gordijnen van het voorraam werden ook gewassen en hing die ook weer nat op. Dat scheelt weer strijk.

Inmiddels was het 8 uur en kwam Mirjam uit bed met kiespijn. Of ik de tandarts kon bellen. Nu zijn ze natuurlijk gesloten maar voor nood kunnen we terecht. Om kwart voor elf mochten we komen. Gelijk maar de rest uit bed getrommeld om te eten. Was opgehangen en daarna fietste we samen naar de tandarts in Rhenen. Was echt heerlijk op de fiets. Het is maar een kwartiertje fietsen maar vaak pak je dan toch de auto. Nadat ze geholpen was zijn we gelijk maar even de stad ingelopen. Bij Blokker een nieuwe mixer gekocht. En een nieuwe broodmes,de oude is een beetje gebogen en snijd dus scheef. En een mooie stevige garde.

Bij de Hema een stel voorraadbakjes. Volgens mij eten ze hier de bakjes op i.p.v de inhoud:-) Die dingen zie ik zelden terug bij de vaat.

Om 12 uur waren we weer thuis. Lekker opgefrist en uitgewaaid. Toen ik de nieuwe bakjes in de kast wilde gaan zetten,werd duidelijk dat ik hem eerst even op moest ruimen. Helemaal leeggemaakt,uitgezocht,hoop deksels waar het bakje van kwijt was weggedaan.

Kocht van m’n schoonzusje nog een extra broodmachine erbij. Nu kan ik twee degen tegelijk kneden. Probeerde hem gelijk uit. Kneed alleen het deeg erin,afbakken doe ik in de oven. Het is toch zo lekker dat vers gebakken brood. Een nadeel ervan is dat het de volgende dag al een stuk droger is. Zou best alles zelf willen bakken maar de mannen nemen het de volgende dag mee naar het werk en dan smaakt het niet meer zo.

En nu hebben een aantal mannen hier in huis nog een probleem. De kappers zijn dicht. En een paar gaan wel elke drie,vier weken om het te laten knippen. Van vrouwen word gezegd dat ze ijdel zijn,maar die knullen hier kunnen er ook wat van hoor. Nu had Hessel een enorme bos haar op z’n kop staan. Van hem was het al een poos geleden dat hij geweest was. Dus die had echt een probleem. Dat zou Menno wel even oplossen. Hij zou Hessel wel met de tondeuse bewerken. Nou had ik daar niet veel vertrouwen in want ik ken de streken van zoonlief onderhand wel?. Maar hij beloofde Hessel honderd euro als hij hem voor aap liet lopen. Hessel durfde het toch aan. De achterkant werd opgeschoren en bovenop bleef het staan. Naar mijn idee is hij er niet op vooruit gegaan,maar ik zal het wel verkeerd zien. Ben toch blij dat hij voorlopig niet naar school hoeft,wat een kapsel?. Maar bij nood moet je soms maar even slikken,haha!

Woensdagavond ben ik met Maureen na het eten een fiks ommetje gaan lopen. Wordt van dat binnen zitten en juffrouw spelen ook niet fitter. Gisterenavond met Hidde een stuk. Ga het proberen om dat elke avond na het eten te gaan doen. We lopen door het buitengebied. Ruik je zo lekker dat kuilgras. We lopen een dik uur.Het is echt heerlijk,maar m’n kuiten voel ik best. Die zijn dat niet gewend.

Gisteren bij de markt haalde ik verse spinazie. Daar had Hidde al een paar keer om gevraagd. Nu had hij niet zo veel meer liggen ,maar 2 kilo. Dat is niet genoeg voor ons gezin. Nam het toch maar mee,een deel ging in de smoothie en de rest eten we vanavond maar met een pan wortels erbij. Kunnen ze kiezen.

We bakte lekker een schaal havermout-kokoskoekjes(recept volgt) Het eigenbaksel gaat hier altijd hard. Als het werkvolk om half zes hongerig thuiskomen van het werk en het eten is nog niet klaar,word er altijd eerst een greep in de koektrommel gedaan. Dan s’avond natuurlijk twee bij de koffie,de volgende dag nog wat mee naar het werk. Tja,dan is de trommel snel leeg. Vandaag moet ik maar weer aan het bakken. Gisterenavond aan tafel zaten ze te vertellen dat ze nu pas om half acht in plaats van 7 uur, de machines op het werk mochten starten(stratenmakers). Want anders krijgen ze klachten van mensen die er wakker van worden. Dat is toch niet te geloven hé. Ga je voor die lui de straat netjes maken,lopen ze te zeuren dat ze wakker worden. Je zou toch een emmer water over die slaapkoppen gieten,wat kan ik daar slecht tegen. En als ze er lak aan hebben en toch de machines eerder starten,dan krijg het bedrijf een boete. Hoe krom kan het zijn.