Aan de wandel

Woensdag 26 januari- 2022

Maandagmorgen kreeg ik ineens weer zin om te gaan wandelen. Wekenlang bij ingeschoten. Dat komt omdat ik nu niet meer om 5 uur s’morgens kan gaan. Ik loop altijd hetzelfde rondje van een dik uur langs de grift (buiten het dorp langs het water) en om daar nu om 5 uur in het donker te gaan lopen, nee, dat lijkt me geen pretje. Niet dat ik bang uitgevallen ben maar er zijn grenzen?. En de rest van de dag gun ik m’n eigen geen tijd om te gaan. Daar moest nu maar eens verandering in komen. In de wintermaanden moet het gewoon overdag, geen smoesjes meer. Maar voor ik maandag ging moest er eerst nog een klusjes gedaan worden wat ik elke keer uitstelde. De voorraadkast in de kamer uitmesten. Kwam weer van alles uit wat we nooit gebruikte, kwam uit allerlei kerstpakketten. Nu alles uitgezocht en gesorteerd en er kunnen weer spullen bij gezet worden. Als de kast nu open blijft staan hoef ik me eigen tenminste niet te schamen.

Daarna lekker aan de wandel. Onderweg m’n vrienden nog tegengekomen?

Je komt toch zo lekker fris terug van zo’n wandeling hé, heerlijk. Je hebt gelijk weer energie voor de dag. Omdat man en zoon om de hoek bezig zijn komen ze tussen de middag thuis eten. Dan verwachte ze altijd wat lekkers. Maakte een pan linzensoep, nog nooit gegeten maar het viel wel in de smaak.

Bakte een ovenschaal met kaas-uienbroodjes, hadden ze niks te klagen dacht ik zo!

Die avond moest ik, naar m’n laatste weefles, dus dat betekende dat ik om kwart over 6 opgehaald werd. Dat moest een makkelijke ovenschotel worden zodat ik alles op kon ruimen terwijl de schotel in de oven stond. Ik wilde wel graag opgeruimd weg gaan. Maakte een ovenschotel van spitskool, gehakt en aardappelpuree. Laag paneermeel en klontjes boter erop en het kon zo de oven ingeschoven worden.

De laatste weefles hoefde we niets meer te doen en werden de vragen besproken die we nog hadden. De adressen uitgewisseld waar we weefmateriaal en patroonboeken konden kopen.

Een paar werkstukken en proeflapjes met uitleg erbij aangehoord. Zaten ingewikkelde dingen bij. Laat ik het voorlopig maar bij m’n theedoeken houden, lijkt me verstandiger, stap voor stap.

Omdat er voor dinsdagmorgen een cursist afgebeld had wegens corona had ik onverwachts een paar uurtjes vrij. 1 uurtje daarvan pakte ik voor het weven van theedoek nummer 3. Gebruikte nu alleen een blauwe draad om te weven en omdat de schering allerlei kleurtjes heeft krijg je toch wel een grappig effect. En een leuk patroontje erin geweven, geeft net wat extra’s.

De rest van de middag was voor de vuile was. Kreeg 2 appjes dat de schoondochters mee bleven eten. Er stond van alles op tafel die avond.

Wortels Witlof

Doperwten rundvlees

Vissticks en een pan piepers keus genoeg voor iedereen.

Bakte onder het koken 2 cake’s. 1 vanille en 1 gemarmerd met chocola.

Maakte de pan met groentesoep af die een paar uur op het petroleumstel had staan trekken

Na het eten breide ik het paar sokken af voor een vriendje van Hidde. Toen hij van de zomer hier was en zag dat ik voor Hidde sokken aan het breien was, zei hij dat het hem ook wel heel lekker leek om gebreide sokken te hebben. Had beloofd dat ik voor hem een paar zou breien.

Vanavond voor Hidde een paar nieuwe op de pen gezet. Die trekt ze altijd op zaterdag aan naar z’n werk. Ik had voor hem een tijdje terug al een nieuw paar sokken gebreid maar die waren tussen de verkeerde was gekomen en kwamen gekrompen uit de wasmachine. Dat was echt balen, zowel voor hem als voor mij. En in z’n oude paar gebreide sokken zat een gat. Nu moet ik maar weer een nieuw paar breien want hij kan echt niet zonder z’n gebreide sokken, aldus Hidde.

Vanmorgen nadat de meeste kinderen vertrokken waren en de rommel opgeruimd was, de bedden opengelegd, de ramen open, de strijk netjes gestreken in de kast lag, en de wasmachine draaide, ben ik weer gaan wandelen. Het was wel fris maar na 10 minuten had ik het al warm zat. Moest stevig doorlopen want om kwart voor 10 moest Maureen naar school en die wilde ik nog even uitzwaaien. Was precies op tijd om dat nog te kunnen doen. En toen was het tijd voor een bak thee met een paar crackers met ham en komkommer. Een geniet momentje!