Het handwerkwinkeltje is op zaterdag 27 april, woensdag 1 mei, vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei gesloten i.v.m vakantie.

Walnoot/chocoladekoek

Hier een verschrikkelijk lekker recept! Moet je morgen gelijk maar gaan maken, echt wat voor de woensdag?.

Ingrediënten: 300 gram bloem- anderhalve theelepel bakpoeder- ruim halve theelepel zout- 230 gram roomboter- 400 gram lichtbruine basterdsuiker- 2 eieren- 2 theelepels vanillearoma(oetker)- 200 gram walnoten gehakt- 200 gram pure chocola in stukjes gehakt.

Oven op 175 graden voorverwarmen. Ik heb een bakblik gebruikt van 35 bij 25 cm.

Doe de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. Smelt de boter zachtjes in een pannetje op het vuur, als het gesmolten is voeg je de basterdsuiker toe en roer het goed door. Klop het ei en de vanillearoma door het botermengsel. Spatel het mengsel door het bloemmengsel. Als het goed geroerd is voeg je de walnoten en chocola toe. Verdeel het deeg in de ingevette vorm en bak het ong. 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Als het uit de oven komt, dek het dan gelijk af met aluminiumfolie. Zo blijft het vocht in de koek en wordt hij niet droog of hard.