Chocolade-sinaasappelkoekje

Dit is echt een heerlijke combinatie: pure chocola en sinaasappel. De jongens en de schilder hebben voor mij even gekeurd en hun mening was dat de koekjes zonder creme lekkerder zijn. En ikzelf vind de creme ertussen erg lekker maar wel een stuk machtiger. Probeer maar uit.

Ingrediënten: 225 pure chocola-50 gram bloem -1/4 theelepel bakpoeder-snufje zout -2 eieren-100 gram fijne kristalsuiker-geraspte schil van 1 sinaasappel.

Vulling: 75 gram roomboter- 125 gram poedersuiker- geraspte schil van 1 sinaasappel

Verwarm de oven tot 175 graden. Smelt de chocola au bain marie en laat hem iets afkoelen.

Zeef de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. Klop de eieren, suiker en sinaasappelschil door de gesmolten chocola. Schep het bloemmengsel erdoor en roer tot een glad beslag. Schep een volle theelepel beslag op de bakplaat en laat 5 cm tussen elk koekje.

Bak de koekjes 12 minuten in het midden van de oven. Voor dat je ze gaat vullen, volledig af laten koelen. Dit recept komt uit het bakboek van ‘500 verschillende koekjes’!