Turkse wraps

Het recept is gehalveerd tot 5 personen,want hier moet ik natuurlijk voor 10 man koken. En het aantal tortilla’s is natuurlijk ook verschillend per persoon. Het manvolk hier eten er wel 4 of 5,terwijl ik er zelf genoeg heb aan 1.

Ingredienten:

1250 gram rundergehakt-4 sjalotjes fijn gesnipperd-2 tenen knoflook-2 pakken tortilla’s-4 theelepels komijnpoeder-4 theelepels kaneelpoeder-1 theelepel cayennepoeder-4 theelepels paprikapoeder-snufje nootmuskaat-1 theelepel zout-beetje peper. Krop sla.

Voor de saus: 3 blikjes tomatenpuree-paprikapoeder-12 eetlepels bouillon-

Voor de yoghurt/knoflooksaus: 300 ml griekse yoghurt-4 teentjes knoflook-peper/zout-snufje koriander.

De tortilla’s opwarmen in de oven of op een bord leggen met aluminiumfolie erover en op een pan zacht kokend water zetten(af en toe de stapel tortilla’s omdraaien)

Sla klaar maken.

SAUS: Doe de geperste teentjes knoflook door de yoghurt. Voeg naar smaak een beetje zout/peper toe. Goed mengen en dan een klein beetje korianderpoeder erdoor mengen.

TOMATENSAUS: Doe de tomatenpuree in een kom. Meng er de bouillon door. Even opletten op de hoeveelheid,de saus moet wel dik blijven. klein beetje paprikapoeder erdoor mengen.

VULLING: Bak het gehakt met de sjalotjes en de knoflook in een grote pan rul. Voeg alle kruiden toe en schep goed om.

Smeer de tortilla in met de tomatensaus,leg daar een fikse lepel gehakt op en dan de knoflooksaus en de sla er op scheppen. Rol de tortilla op.

Eetsmakelijk!

2 reacties op “Turkse wraps”

  • Berendina schreef:

    Wij aten gisteren óók wraps. Waar de dames ieders 2 kleinere wraps aten waren de mannen pas verzadigd bij 4 grote wraps. Wel 2verspakketten van de AH gebruikt.

    1. de Grebbestee schreef:

      Mannen hebben niet gauw genoeg hé! In ieder geval wel dankbaar werk om voor ze te koken.?

Geen reacties