Vanillevla

Vrijdag 17 januari-2020

Heerlijke zachte vanillevla. Het is zachtgeel van kleur en het ziet er zo lekker puur uit met de zwarte pitjes van het vanillestokje erdoorheen.

Ingredienten: 1 vanillestokje- 1 liter boerenmelk-4 eidooiers-100 gram suiker-35 gram maizena

Doe de melk in een steelpan,maar houd een klein beetje melk achter. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe de merg en het vanillestokje in de melk.

Breng de melk langzaam aan de kook,zet het vuur uit,doe de deksel op de pan en laat de warme melk ca 15 minuten trekken met de vanille.

Klop ondertussen de eidooiers met de suiker,maizena en overgebleven melk los tot een glad papje. Breng de melk opnieuw aan de kook en giet het papje al roerend bij de kokende melk tot het begint te binden.

Laat de vla op een laag vuur nog ong 3 minuten zachtjes doorkoken en blijf roeren. Zet de pan dan in een teiltje koud water en laat het al roerend koud worden. Zet het in de koelkast maar laat het vanillestokje er zo lang mogelijk inzitten zodat het z’n vanillesmaak nog kan afgeven. Voor het opdienen eruit halen.