Het handwerkwinkeltje is op zaterdag 27 april, woensdag 1 mei, vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei gesloten i.v.m vakantie.

Wandelen in de Blauwe kamer

28 mei-2018

We zijn 2e pinksterdag in het natuurgebied ‘de Blauwe kamer’ geweest.Het is hier 10 minuten vandaan. Wat is het daar mooi,je kunt er prachtig wandelen en genieten van het weidse uitzicht,de wilde paarden(koniks) en halfwilde Gallowayrunderen. Daar staan ook de restanten van de oude steenfabriek. Deze fabriek bakte tussen 1890 en 1975 bakstenen van rivierklei. In de hoogtijdagen na de tweede wereldoorlog verlieten iedere week 500.000 stenen de fabriek. Tegenwoordig gebruiken koniks,grootoorvleermuizen en wilde bijen de oude steenfabriek om in te schuilen. Het is ook een geweldige plek voor vogelliefhebbers. Er staat een vogelkijkhut die uitzicht biedt over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars,tallingen,visarend,steltlopers en torenvalken zich hier zien. Het is echt de moeite waard om daar eens rond te scharrelen. Ook is er een restaurant waar je even op adem kunt komen,of voor de inwendige mens.

.

De dinsdag daarna hadden de jongste 4 kinderen nog vrij,leuk om even te gaan picknicken op de Grebbeberg. Altijd een succes , de kinderen vinden het geweldig. Het hoeft niet duur te zijn hé,om het leuk te hebben. Wat zat er allemaal in de picknickmand?: kleine appelflapjes,minipizza,s, aardbeien en komkommer,chocoladepinda,s,koekjes,yoghurt,harde broodjes en verse tonijnsalade en kannen water en een pak sap.

Zulke dingen doe je eigenlijk veel te weinig,het is zo leuk. En als je er even tussenuit ben geweest, heb je zelf ook weer energie.