Voorjaarsvakantie

Dinsdag 23 februari-2021

‘Hé hé, eindelijk vakantie’, zuchtte Hidde vrijdagavond aan tafel. Dat is een opmerking die je toch niet verwacht als je al een dikke twee maanden verplicht thuis hebt gezeten van school. En naar mijn inziens had hij toen al vakantie want hij was altijd binnen anderhalf uur klaar met z’n schoolwerk. School is ook niet echt zijn ding maar helaas voor hem zit hij er nog tot z’n 18e aan vast. Maar goed, nu mag hij genieten van z’n ‘welverdiende’ rust. Omdat de speeltuin nog dicht zit en er toch wat leuks moet gebeuren in deze vakantie hebben ze maar logeerpartijen georganiseerd. Gisteren kwam er al een vriendje van Hidde slapen. Vanmorgen om half 7 waren ze al verstoppertje aan het doen. Mirjam werd gisteren bij een vriendinnetje gevraagd en bracht ik weg. Die komt vanmorgen weer thuis en dan komt er vanmiddag weer een vriendinnetje hier logeren. Voordat Mirjam gisteren vertrok moesten we eerst nog naar de bakker om brood voor haar te halen wat ze mee kon nemen want ze durft bijna nergens te eten. Bang dat ze het brood niet lust?. Dus haalde we bruin brood met maanzaad, dat lust ze wel. De grote broers zeiden al tegen me dat ik haar niet zo moest verwennen want volgens hun duwde ik het bij hun achter in de strot als ze vroeger iets niet lusten?. Volgens mij viel dat wel mee hoor. Ben er inderdaad een voorstander van om te eten wat de pot schaft maar dit kind gaat er dus echt van kokhalzen. Nadat ik haar weggebracht had werden de spruitjes vast schoongemaakt en 2 kilo minigehaktballen gedraaid en de piepers geschild en in blokjes gesneden voor de spruitjesschotel. Vouwde de schone handdoekenwas van zaterdag en zondag op, 18 handdoeken voor 2 dagen. Ik las gisteren ergens dat je gerust 3 dagen met een handdoek kan doen. Zal ze dat vanavond aan tafel eens mededelen. Zul je ze horen;-)

Een hulp kwam een van de vakantiehuisjes de grote schoonmaakbeurt geven. Overgordijnen werden uitgeklopt en de vitrage gewassen. Alles boven op en in de kasten schoongemaakt. Nu mag ikzelf nog daar het tuinset schoonmaken en het groen van de terrassen schrobben en dan is dat huisje weer lekker klaar. Er komt een mevrouw voor een half jaar inwonen en dan vind ik het fijn als het een grote beurt heeft gehad. Bestelde voor in alle huisjes een keukentrapje, nu staat er een klein opstapkrukje maar dat is zo een waardeloos ding, daar kom je niet mee op de kasten of bovenin bij de ramen. Bestelde voor 2 huisjes een nieuw wasrek ,want de andere waren gesneuveld. Heb er maar gelijk één besteld die niet om kan waaien als het rek buiten staat. Er staat hier altijd wind en menigmaal lag het hele rek op de grond.

Ruimde de rotzooi in het atelier op van de verfcursus van zaterdag. Daar had ik zaterdagavond geen zin meer in. Ik had voor mezelf ook meegeverfd en dat heb ik gisterenavond gelijk maar gesponnen en getwijnd, Is een streng geworden met heerlijke zoete zuurstokkleurtjes?. Het is echt leuk om kleurtjes te spinnen, als je veel witte of grijze of bruine wol achter elkaar moet spinnen dan wil het nog wel eens eentonig worden. Maar met kleurtjes zit er altijd leven in.

 

Een cursist had zaterdag nog gesponnen wol op een bol gedraaid zitten en verven doen we eigenlijk altijd in strengen omdat je dan de verf overal evengoed kan verdelen. Maar ze ging de uitdaging aan om eens een keer de bol te verven en dan kijken wat het resultaat was. Ze spoot hem vol met twee verschillende kleuren verf en dit was het eindresultaat. De verf is toch wel mooi door de hele bol heengegaan tijdens het verhitten.

En ik zag dat onze enigste sneeuwklokje in de tuin weer naar boven was gekomen van het jaar. Wat een trouw bloempje, ik had voor jaren terug aardig wat sneeuwklokbolletjes gepoot maar alleen deze heeft het overleeft.

Net als de paarse krokussen, zijn er ook maar een paar van teruggekomen. De gele doen het wel trouw ieder jaar.