Alles goed gegaan

Zaterdag 2 januari-2021

Als eerste voor iedereen al het goede toegewenst voor 2021.

Hier is de jaarwisseling vrij rustig verlopen. Waar ik als een berg tegen opzag is achteraf meegevallen. Een mens die lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. Dat werd weer eens bevestigd. De reden daarvan was dat tegen de jeugd was gezegd dat ze in een weiland mochten carbid schieten. Later werd er teruggekrabbeld en gezegd dat ze maar met twee man mochten staan dit i.v.m. corona. Nou, dat gaat natuurlijk nooit lukken. Dat zetten kwaad bloed bij veel jongelui en daarom was het de hele week al onrustig in het dorp met fikkie stoken op plekken in het dorp. Eén dag voor oudjaar hebben ze het nog een keer aan de wijkagent gevraagd en kregen ze toestemming om toch in een weiland carbid te gaan schieten met de vraag of ze enigzins op wilden letten op de afstand. Er stonden kanonnen genoegen ze hebben de hele middag en het begin van de avond kunnen schieten. Politie wel langsgereden om te kijken of het goed ging, maar ze hoefden niet te komen waarschuwen. En s avonds was het wel erg druk in het dorp en mochten ze in tonnen afvalhout stoken met 2 agenten erbij en dat verliep ook goed. Af en toe een waarschuwing dat er niet meer op het vuur mocht maar verder ging het prima en was de sfeer gemoedelijk. Hoe irritant is het dan als je in de krant ” De Gelderlander” leest dat de politie machteloos stond. Dat constateert een verslaggever. Terwijl de agent de situatie rustig noemt. Ik vraag me eigen dan af waarom zo’n verslaggever dat moet schrijven terwijl de agent wat anders zegt. Die verslaggever ‘kijkt’ en ‘denkt’! Dat is pas gevaarlijk, daar krijg je vals geklets van.

We hadden nog wel een moment op oudjaarsavond dat we best wel even schrokken. Zo rond 10 uur kwam er een politieauto de dam op met z’n zwaailichten aan. Rien en ik hadden echt zoiets van : o nee hé, wie zou z’n eigen misdragen hebben of een ongeluk hebben gehad. Komen Rien jr en Jacobien lachend binnen, ze waren lopend op weg naar huis toen de politie stopte en vroeg wat ze gingen doen. Nou, gewoon naar huis lopen maar kunnen jullie ons niet effe thuis brengen? Dat deden dus en voor de lol zetten ze de blauwe zwaailichten aan. Rien jr zei: ik weet zeker dat m’n moeder nu een hartverzakking krijg?. Daar had hij helemaal gelijk in!

Mirjam( 9 jaar)vroeg een week geleden of ze nu is een keer als eerste een kus mocht krijgen om 12 uur met nieuwjaar wensen. Ze zei: ‘ ik ben altijd de laatste, eerst gaan altijd de grote jongens voor dat vind ik niet leuk’. Ach, wat een droppie hé?. Dit keer was zij echt de eerste hoor, speciaal opgelet. Zoiets heb je helemaal niet in de gaten, kun je nagaan wat er in dat koppie omgaat.

Met nieuwjaarsdag zijn we een poosje met een klein koppeltje bij m’n schoonmoeder nieuwjaar wezen wensen. En de rest van de dag niks bijzonders gedaan. Ben blij dat alles weer voorbij is.

Vanmorgen kon ik weer lekker aan de gang om de puinhoop op te ruimen binnenshuis. Rien deed het buitenshuis. Begon eerst met de kast met kopjes en glazen schoon te maken en uit te zoeken. De helft kon terug naar de theeschenkerij

oude bekers weggedaan, losse deksels uitgezocht en de kast uitgesopt en ingeruimd. Daar knapte het wel van op.

Toen dat klaar was Hidde uit bed getrommeld, die mocht weer naar de boerderij om te werken. Perste sinaasappelsap voor meneer en smeerde twee beschuitjes. Ging ondertussen verder met ruimen, sopte boven op de kasten, de koelkast en maakte de keukenlamp schoon. Knipte van een verlepte bos bloemen het mooiste er nog van af en maakte daar maar wat gezelligs van op tafel. De vlinders van Mirjam erbij en het staat weer vrolijk.

Bakte een plaat met kaneelbroodjes voor het middageten, sorteerde de was, stopte de wasmachine vol, haalde de droge was van het rek om te strijken. M’n zaterdaghulpje was er ook weer en hielp lekker mee. Hessel deed een paar klussen en Mirjam voor de zoveelste keer de mand met stripboeken aangepakt. Maureen zou helpen en die werd acuut ziek, lag op de bank te zweten met erge hoofdpijn en misselijkheid. In één keer kwam de hele maaginhoud eruit en was ze weer beter en at ze 6 kaneelbroodjes op?. De rest van de dag heeft ze geen last meer gehad en vouwde ze nog lekker een grote was met hand en theedoeken voor me op. Vanmiddag bakte ik een fudgekoek, die is toch zo lekker hé!!

Daarachteraan kwam een plaat met grote zandkoeken voor de kinders om te versieren. Van dat versieren kwam niks meer want we waren best laat. Maar zo zijn ze ook lekker en anders spuiten ze morgen maar wat kleurtjes erop.

Kookte een pan met pasta met verse bolognaisesaus, heerlijk gegeten! Na het eten trommelde vaders iedereen bij elkaar om me even te helpen zodat ik ook op tijd klaar was, zo fijn! Nog de was uit een vakantiehuisje weggewerkt en toen zat het werk erop voor vandaag. De ‘Landleven’ was vanmiddag binnengekomen dus dat werd heerlijk een uurtje lezen met de voeten op tafel en een bak thee( en een stuk fudgekoek;-). Toppunt van ontspanning