Verven en oogsten

Vrijdag 30 augustus-2019

Dinsdag hebben m’n ouders de slaapkamer van Hidde behangen. Wat een klus. Hoewel het een klein kamertje is en er maar twee muren behangen moesten worden zijn ze toch bijna de hele dag bezig geweest. De muren en de deuren zijn allebei lekker scheef,dat heb je met een oud huis. Dan valt het niet mee om het patroon van het behang door te laten lopen. Daar kwam nog bij dat ze bij de verwarming om de buizen heen moesten behangen. Dat is natuurlijk ook een enorm gepruts. Ben blij dat ik het niet zelf hoefde te doen. En ik geloof ook niet dat ik er ooit aan begin. Zie je het al voor je. Rien en ik samen behangen ,komt nooit goed. Soms moet je ook niet willen dat je alles kan,dan ben je altijd het haasje?. Maar het is echt leuk geworden met dat soldatenbehang.

Momenteel slaapt Menno op de net behangen kamer op de grond,want ook hij heeft z’n kamer leeg gehaald en is druk aan het verven.

Dus mag Hidde nog even wachten tot die klaar is,dan kan hij naar z’n nieuwe kamer. Die ligt nog bij Hessel op de grond.

Het is nu steeds een heen en weer gesjouw met de matrassen,want er blijft ook nog regelmatig een schoondochter logeren en is het voor haar een verrassing waar ze nu weer moet liggen. Wat een gedoe,maar het eind is in zicht. Wordt tijd ook,je breekt je nek bijna op de overloop.

M’n vriendin kwam vorige week boven kijken naar de slaapkamers en kreeg zowat een rolling. Al hoofdschuddend liep ze door de kamers bij het zien van zo’n bende: en dat zie jij nog zitten,sjonge jonge. Wat een troep. Haha,komt vanzelf goed hoor vriendin,als alles weer naar school is,kan ik weer heerlijk aan de slag. En het moet toch altijd eerst een rommel zijn wil het netjes worden? Beetje positief blijven hé. Ben al dolblij dat het opgeknapt word,dan ga je toch niet lopen zemelen over rommel,kom nou!!

Vorige week belde er een goede bekende dat ze twee prachtige speculaasplanken bij de kringloop zag staan. Ze wist dat ik ze spaarde: even checken of ze interesse heeft. Nou,dat had ik zeker,graag zelfs. 5 euro per stuk. Dacht op de foto dat het niet van die grote waren,maar dat viel reuze mee. Het zijn toch twee joekels van 90 cm hoog. Prachtig,ben er erg blij mee. Daar is de verzameling weer mee uitgebreid.

Woensdag ging de theeschenkerij weer na drie weken open. Rien zei dat we beter nog een dag extra dicht konden blijven,met die hitte zie je toch iemand op straat. Hij kreeg gelijk,er is ook niemand geweest. Ben maar lekker de tuin in gegaan,was zeer hard nodig. Heb m’n ramskop ook gelijk maar geopereerd. Heb hem toch even aan de mevrouw laten zien waar ik de vorige kop had leren prikken. Want hij was toch niet helemaal naar m’n zin. Op les gaat het prima,dan word je geholpen,maar als je er een alleen moet maken dan valt het best tegen. Je vergeet gewoon sommige dingen hoe het ook alweer ging. Ben er toch nog twee uur mee aan het prutsen geweest. Maar daarna was hij bijna goedgekeurd door haar. Alleen de ogen moeten nog iets zakken??. Dan was hij volgens haar perfect. Dat word dan volgende week pas,want heb daar nu geen tijd er meer voor. Hier een foto van voor de operatie en erna.

Maureen had woensdag samen met een vriendinnetje een tandem gehuurd en is de hele dag op pas geweest met dat ding. Vond het eerst nog wel eng ,twee van die 11 jarige dames op een volwassen tandem. Ben de dag ervoor even mee geweest naar de fietsenmaker om te kijken hoe het ging,maar ze kregen het voor elkaar. Was wel even wennen met fietsen,maar ze hadden natuurlijk reuze schik. Om half 10 hebben ze hem opgehaald en zijn ze met volle fietstassen om de dag te overleven vertrokken. Ze wilde ik weet niet hoever gaan,maar dat mocht van beide moeders niet. Blijf maar in en rondom het dorp,lijkt ons iets veiliger voor de eerste keer. Tussendoor kwamen ze elke keer even afkoelen want het was toch wel heel warm.

Gisterenmorgen ook maar weer het naaiwerk van m’n jurk opgepakt. Volgende week begint de naailes weer en ik had er nog niets aan gedaan. Kon lekker van 6 uur tot 8 uur door prutsen,daarna kwamen de jongste uit bed en was het gebeurd met de rust. Kan in ieder geval zeggen dat ik in de vakantie nog aan de jurk heb gewerkt.

En gisterenavond lekker even naar een vriendin geweest om de quilt op te zetten en uit te meten. Werd meer gekletst dan dat we wat gedaan hebben,maar het was een heerlijk avondje. 12 uur was ik thuis,zegt genoeg hé:-). Het begin van de quilt is er,we hebben de mallen al geknipt.

Verder komt er ook van alles uit de tuin nu. Prachtige zonnebloemen,mooie dahlia,s,veel wilde boeketten,die zijn helemaal mooi.

Rode bieten en uien.

 

 

 

 

 

Nu nog de snijbonen door de molen halen,kijken of ze zo wel smaken. Toch leuk die eigen oogst.