2 daagjes naar Texel

Maandag-1 juli-2019

Afgelopen week stond er ook nog op het lijstje om taarten te bakken voor de verjaardag van Rien. Die was afgelopen zaterdag jarig. Maar het was best een drukke week en er kwam gewoon niets van. Ik had het al opgeschoven naar vrijdag,maar zelfs die dag was tekort. Om kwart over 5 opgestaan(de beesten waren me al voor:-),

want de ramen moesten buitenom echt gezeemd worden. Heb ook werkelijk alles meegepakt. Van het achterhuis,het voorhuis en het theehuis. Deed er bijna 2 uur over voordat ik rond was geweest. 7 uur stond ik weer binnen om het jongste kroost uit bed te halen voor school. Mooi op tijd. Toen iedereen vertrokken was moest de versnelling er weer op voordat het theehuis openging.

We verkopen sinds vrijdag nu ook ijsjes in het theehuis. Als ik niet oppast zijn onze eigen kinderen de grootste afnemers. Daarom hebben we een afspraak gemaakt dat ze op zaterdag een ijsje uit die diepvries uit mogen zoeken en de rest van de week gewoon ijs uit onze eigen diepvries. Anders blijven ze elke dag erom vragen. Nu is het duidelijk.

Vrijdagmiddag arriveerde er vakantiemensen voor huisje 1 en voor huisje 4. Die had m’n vriendin al lekker schoongemaakt en hoefde ik alleen nog maar bloemen en chocolaatjes neer te leggen. En even te controleren of het linnengoed op orde was. Menno had die morgen even bij de bloemist verse rozen gehaald voor de huisjes. Heb ze netjes volgens regels op de vaas gezet. Bij aankomst van de mensen in huisje 1`hingen ze allemaal met de kopjes naar beneden. Nou,ook hartelijk welkom mensen,hier staat een mooi bosje verlepte rozen voor u op tafel?. Ze konden er gelukkig wel om lachen.

s’Avonds de boodschappen gedaan voor de verjaardag,nieuwe schoenen gehaald voor Hessel,paar shirtjes voor Maureen. Stel proefmonsters bij verschillende drogisten gehaald voor het verjaardagsfeestje van een stel meiden volgende week vrijdag. Die komen dan een toilettasje vilten,dan staat het leuk als het vol zit met lekkere geurtjes.

Bij thuiskomst de boodschappen met hulp ingeruimd. Daarna een bloem gevilt voor de vakantiemensen. Die waren de volgende dag 35 jaar getrouwd,leuk om er een beetje een feestelijk iets van te maken.

Zaterdagmorgen bracht ik eerst manlief een ontbijtje op bed omdat hij jarig was. 2 luchtige crackers met aardbeien en een kop thee. Een schril contrast met wat ik een uur later bij het huisje voor het 35 jarig huwelijk van die mensen bracht,haha. Dat mocht ik namens de kinderen verzorgen.Dat was wel een uitgebreid ontbijt. Maar manlief krijgt s’morgens z’n eten niet weg. Die eet altijd pas na 9 uur,vandaar.

Toen wilde ik eigenlijk appelflappen bakken voor de visite s’avonds,maar ook daar kwam niets van. Moeders kwam vast gezellig op visite en een paar klanten gehad voor ijs en het gezellige bijbehorende praatje. En s’middags na sluitingstijd werd het theehuis afgehuurd voor de 35 jarige bruiloftgasten.

Zelf hielden we de verjaardag buiten op het terras ,daar was Rien een poosje zoet mee om het klaar te maken,hij reed langs de slager voor de gourmet en barbecue. Heb toen maar bij m’n zusje(Stoepje)appelflappen en kersenflappen besteld. Zo,geen gezeur meer,gauw klaar! Maakte een grote schaal met bowl,lekker allemaal rood zomerfruit(op de banaan na).

Nu is het maandag en loop ik als een idioot door het huis te rennen om het maar zo schoon mogelijk te krijgen. Morgenvroeg hopen Rien en ik naar Texel te gaan voor 2 dagen. Dan wil je toch alles op orde hebben. Pa en Moe komen 2 dagen in huis en dat zijn echte de laatste mensen die pijn in de buik zullen hebben al ik het hier niet netjes hebt hoor?. Maar dat doe je automatisch,rare gewoonte.

Zo hadden we van m’n schoonmoeder een mooi dagboek gekregen. Het heet: De paradijsbloem

Dat moet eigenlijk ook in iedereen z’n boekenkast staan,zo mooi en duidelijk,maar vooral leerzaam. Net als het boek:Wijsheid voor de vrouw. Ook een grote aanrader.

Maar om op het eerste boek terug te komen,vorige week zat ik er een stukje uit te lezen en kwam dit tegen:

Vond het zo’n treffend stukje. Je hoort het jezelf zo vaak tegen de kinderen zeggen:even wachten,mama is nu bezig,nee nu even niet,nee geen tijd nu. En ik weet heus wel dat ze ook gewoon moeten leren om geduld te hebben en soms even moeten wachten,maar als je niet oppast ligt het wel heel gauw voor op je tong. Ook wat de schrijver zegt over je huis. Het hoeft toch geen showroom te zijn? Waarom dan toch zo heel veel uur in het poetsen steken. Bang dat een ander wat te zeggen heeft dat het bij jou niet netjes is? Wat is nou belangrijker? De aandacht voor je man en kinderen of de oordelende mensen? We zouden werkelijk(met eerbied gesproken)ons ziel en zaligheid nog verkwisten aan de poetsdoek. Staat niet voor niets in de Bijbel:Martha,Martha,gij bekommert en ontrust zich om vele dingen ,maar één ding is nodig. En je moet ook je huishouden bij houden,en het voelt ook heerlijk in je hoofd als het allemaal op orde is. Maar het gezin gaat voor het huishouden. Tja,en hoe meer je er hebt,hoe meer er ligt. Maar blij leren zijn met elk ding wat je gedaan hebt,of gewoon genieten van dit kleine iets dat Maureen vanmorgen uit de tuin plukte,prachtig toch.

Of zomaar van een berichtje die ik vanmorgen kreeg van een oude klasgenoot uit Urk die ik een tijd geleden weer gevonden heb. Had echt al jaren lang gezocht,hier en daar gevraagd of ze de persoon kenden,maar nee hoor,niemand ooit van gehoord. Ik wist ook niet of ze getrouwd was,dus dan ook een andere achternaam had.Totdat afgelopen zomer er mensen uit Urk hier op vakantie waren en die konden haar. Leuk hé! Had alleen nog steeds geen kans gezien om naar haar toe te gaan. Maar nu mailde ze vanmorgen of ze woensdag met moeder en zussen langs konden komen. Wat had ik dat leuk gevonden maar ik zit dan met Rien op Texel. Maar we gaan gewoon weer voor een nieuwe afspraak,heb er echt zin in.

Je gaat als giechelende puber van school af,met het idee dat er nog een pracht leven voor je ligt. Maar ik heb al 2 rouwadvertenties van vrouwen gelezen die ook bij mij in de klas hebben gezeten,dat doe je dan toch echt wel wat,zo jong en ook moeder.

Toen we gisterenmiddag naar de kerk reden zag Rien ineens dat er een briefje onder de ruitenwisser zat. Een boete voor moeders,57 euro voor het niet betaald parkeren. Was ik domweg gewoon vergeten. En ik schreef toch dat zoonlief 2 boetes op een middag kreeg,nu kreeg hij vorige week de derde erbij voor het rijden zonder helm. Samen een dikke driehonderd euro. Hoe dik kan de plank voor z,n hoofd zijn?

Maakte tussen de bedrijven door een beginnetje met art-yarn spinnen. Vind ik altijd zo mooi om te zien. Er gaat tijdens art-yarn spinnen wel heel veel wol doorheen omdat je zulke dikke stukken toevoeg en om een andere draad heen spint.