3 jarige en de eerste schooldag

Maaandag-27 augustus-2018

Hier eindelijk weer een blogje,het mocht even duren,maar we hebben ook zo,n drukke week gehad. Zondag de 19e was Mirjam jarig(7 jaar),daar hebben we op de dag zelf niets aan gedaan omdat het zondag was. Wel een ontbijtje op bed,dat is hier de gewoonte als ze jarig zijn. Tot wat voor leeftijd dat is ligt aan het kind zelf. Ik ging een keer een ontbijtje brengen op de verjaardag van een van de zonen die 17 werd. Maar meneer heeft nogal een ochtendhumeur,dus toen ik de deur open deed en gezellig zei: van harte gefeliciteerd hoor,hier is een lekker ontbijtje,kwam er alleen maar gegrauw van onder de dekens vandaan. Toen ik weer op weg was naar beneden werd zn deur opengetrokken en riep hij heel kort: Ma,bedankt:-) Ik denk dat hij toch wel zo wakker was dat hij in de gaten had dat tie toch wel erg lomp bezig was,haha. Verder waren er natuurlijk wel cadeaus voor haar,ze wilde graag skeelers en een skatebord en dan nog de cadeautjes van broers en vriendinnetjes, Miep is weer verwend. Maandag vierde we gelijk haar feestjes voor de vriendinnen. Eerst lekker pannenkoeken gebakken en daarna de spelletjes gedaan,gezellig.

Dinsdag de 21e was Hidde jarig(8 jaar), die kreeg van vader een ontbijtje op bed,want moeders versliep zich. Die wilde graag lego voor zn verjaardag. Op die dag hield ook m´n schoonmoeder haar verjaardag,die was de 20e jarig. s,Middags kwamen er Canadezen in een vakantiehuisje,nam ook weer de nodige drukte en gezelligheid mee. Het kinderfeestje van Hidde hebben we woensdag gehouden. We zouden met hen naar kwintelooijen gaan ,maar ik was vergeten dat de auto kapot is,zit al een dikke week zonder auto. Dus ook een feestje thuis,het was gelukkig mooi weer en we deden snoep happen,spek happen,en de rest hebben ze elkaar met een pistolen en zwaarden achterna gezeten. Lol en herrie en gezelligheid genoeg. Maar het mooiste vond ik nog voor hem dat er een paar kuikentjes op zijn verjaardag uit het ei kwamen. Hij heeft 3 kippen en een haan en ze zaten al een poos te broeden,leukere verrassing kun je toch niet hebben.

Donderdagmorgen ben ik met Maureen naar Wageningen gefietst,zij was vrijdag de 24e jarig(10 jaar) en wilde graag oorbelletjes en skeelers. Dus naar de juwelier,wat was ze zenuwachtig,thuis natuurlijk al de nodige plagerijen erover gehad, zo van: let maar op,ze schieten je halve oor eraf,of je gaat verschrikkelijk bloeden en het doet vreselijke zeer. Toch leuk zulke broers:-( Maar het is haar meegevallen hoor.

Thuisgekomen eerst maar een stuk was weggewerkt,dat stapelde ook maar heerlijk op. Verder de dag aangerommeld met de nodige klussen. Vrijdagmorgen weer een ontbijtje naar boven gebracht voor Maureen. Die stond om 4 uur al naast mn bed: ma, ik heb honger. Dan pak je beneden maar een banaan dame. Ik wil graag nog even slapen. Maar om 5 uur was ze al in druk gesprek met haar zusje op haar kamer. Ben er maar even naar toegelopen en gezegd dat ze nog een poosje moest slapen,is toch nog gelukt tot 7 uur. Zij hield zaterdagmiddag haar vriendinnenfeestje. Ze hebben een fotolijstje versierd en ook gesnoephapt en pijlzoekertje. Het hoeft niet altijd duur te zijn om het leuk te hebben.

Zaterdagmorgen bij gebrek aan een auto weer met Hessel naar Wageningen gefietst. Die had nog schoolspullen nodig. Afijn, 200 euro armer en een goede schooltas,gymkleding en schoolspullen rijker konden we weer naar huis. Had het zaterdagavond wel gehad.

 

Vanmorgen moesten we om 9 uur in de kerk zijn voor de opening van de school,dat werd nog haasten en vliegen. Aaah,dat was ik niet meer gewend na de vakantie. Half elf heb ik ze op school gebracht,ze hadden er weer zin in. Behalve een kind,die zag er toch al wel drie dagen heel erg tegen op dat ze een vreemde meester kreeg. Maar dat was vanmorgen gauw uit de wereld geholpen,ze vond hem toch wel heel aardig. Lekker dat alles nu weer het gewone leven kan gaan leiden,beter voor allemaal.

Zaterdagavond stond er toch een prachtige regenboog,zeldzaam,zo mooi en zo fel,de foto geeft hem niet helemaal weer,maar ik wilde hem toch er op zetten.

We zijn van de week nog schapen uit wezen zoeken. Dat was al heeeeeel lang een grote wens van me. Nu we het weiland van de buren mogen huren kan hij eindelijk in vervulling gaan.Morgenavond hopen we ze op te gaan halen. Het zijn shetlandschapen,een sterk ras en schitterende wol om te spinnen,wat zal het spinnewiel weer snorren,heerlijk. Van de week hier meer over.