28 jaar getrouwd

Dinsdag 21 april-2020

Wat is het al een soort gewenning geworden zoals we nu leven. Waar je in het begin dacht hoe dat toch allemaal moest gaan,is het nu bijna een gewoonte geworden. De kinderen maken hun huiswerk,rommelen en spelen een beetje rond het erf. Af en toe gaat er een naar het dorp om op het veldje te spelen. Kinderen kun je niet binnen houden. Wel merk je dat ze echt hun vriendjes missen en dat ze toch wel graag weer naar school willen. Behalve Hidde. Die vind het wel lekker zo. Die springt s’morgens als eerste uit bed om achter de computer het huiswerk te maken. Dan is hij om 8 uur klaar. Daarna gaan we eten en volgt de rest om hun huiswerk te maken. Maar eerst natuurlijk fiks ruzie maken wie als eerste achter de computer mag. Dat is iets wat ik niet zou missen als ze weer naar school gaan?. En ook niet de tassen met schoolboeken die overal slingeren.

Een tijdje terug schreef ik over een oom en tante die het coronavirus hadden opgelopen en die op het randje van de dood zweefde. Nu kan ik vertellen dat als ze door een wonder aan het opknappen zijn. Dat hadden de artsen en kinderen niet meer verwacht. Hoe duidelijk word het hier dat er Een is die erboven staat. Zaterdag had ik een vriendin aan de telefoon waarvan de vader ook al drie weken op het IC lag met corona,en er grootte zorgen waren. En ook al leek het zaterdag stabiel,gisteren liet ze weten dat hij overleden was. Verschrikkelijk. Ook voor haar moeder die nu alleen achter blijft.

Afgelopen woensdag 15 april waren we 28 jaar getrouwd. Waar blijft de tijd! 19 jaar oud was ik toen ik trouwde en Rien 22 jaar. Als ik de foto,s terug kijkt kan ik me niet voorstellen dat we nog zo jong waren. Afgelopen jaren zijn er toch wel wat rimpels en grijze haren bijgekomen;-)

 

Van Rien kreeg ik een prachtige bos met 28 rode rozen en 1 witte. Wat een blikvanger. De kinderen kwamen aanzetten met chocola en tulpen,zoutjes,chips. Zijn lekker verwend.

Meestal gaan we op onze trouwdag wokken,maar in deze tijd dat alles dicht zit ging dat natuurlijk niet. De kinderen baalde er wel van. Dat vinden ze toch altijd wel erg leuk. Of ik dan tussen de middag wel poffertjes wilde bakken,het was tenslotte feest. Oké,lekker hoor!! En s’avonds een pan nasi. Ook altijd lekker.

Voor s’avonds en voor de volgende dag mee naar het werk bakte ik een pecannoten-boterkoek en een trommel vol speculaasbrokken.

Van de week maakte ik een beginnetje met het uitproberen van wol verven met planten. De tuinman had de rozemarijnstruik helemaal gekortwiekt en van dat afval maakte ik een verfbad. Je moet dan eerst de rozemarijn koken en met dat aftreksel kun je verven. Maar dat stonk echt verschrikkelijk toen het op het vuur stond,wat een lucht,brrr. Het hele huis was vergeven. Het was wel leuk om uit te proberen. Een verfbad beitste ik met aluin en de andere met wijnsteenzuur. Je krijgt dan verschillende tinten. De een was een beetje lime-geel/groen en de andere een beetje bruin/groenig. Ben tevreden met het resultaat.

De omslagdoek kwam ook af van de week. Wel twijfel ik of ik er nog een rand omheen zal haken.Ben er nog niet over uit. Nu staat hij op de paspop in de kamer. Er werd al gevraagd of ik dat stomme ding niet weg kon halen omdat ze elke keer denken als ze binnenkomen dat ik er sta.?

Zaterdag was ik samen met de meiden thuis, de rest was aan het werk. Hun moesten aan de zijkant het terras netjes maken en zelf begon ik aan de keukenla. En de rest van de taken voor de zondag.

En kwam natuurlijk de vraag of ik kaneelbroodjes wilde bakken,daar krijgen ze nooit genoeg van. Daarna werd er voor zondag nog een appelcake gebakken en voor zaterdagavond een plaat appelflappen.(hier het restant nog op de foto)

Plukte een prachtige bos seringen uit de tuin voor in het keukenraam. Die dingen ruiken zo verrukkelijk. Jammer dat ze altijd zo kort staan. Lapte de ramen binnen en buiten. Zo stoffig alles met dit droge weer.

De tuin werd van de week een eind klaar gemaakt om te zaaien. Ben echt laat dit jaar. Komt ook omdat de kinderen thuis lopen,je kunt gewoon niet opschieten. Krabde vast een hoop onkruid weg wat al gespoten was en aan het afsterven was.

Maandag nog een poosje buiten bezig geweest. Ondertussen draaide de wasmachine. 5 wassen gedraaid en buiten gedroogd. Voor het eten alle wasmanden leeg en in de kasten opgeruimd. Kookte een pan andijviestamp,haalde daar voor het stampen een paar piepers uit voor de “baas”. Die lust dat niet en kreeg gekookte witlof. Na het eten liepen we een klein rondje,dat was er de laatste dagen bij ingeschoten omdat we elke keer zo laat waren met het eten.

Thuisgekomen lekker koffie gezet en heb nog een poosje zitten quilten. Gaat niet hard, heb er nu 8 af. Heb ook geen haast,komt vanzelf wel een keer af. Ik weet nog niet in wat voor motief ik ze gaat leggen. Vind ze eigenlijk allemaal wel mooi. Zal een moeilijke keus worden. Gelukkig heb ik nog even om daar over na te denken. Ik moet toch nog héééééél veel blokken voordat ik zover ben.