Leuke spullen en van alles

Woensdag-10 oktober-2018

Na de drukke vrijdag was het s’avonds weer tijd om naar het klomperschuurtje in Veenendaal te gaan. De kinderen vinden dat altijd geweldig en ik natuurlijk ook. Zo lang er maar oude rommel is,dan is het leuk hé. Natuurlijk vonden we er weer van alles,het zal is ook niet zo zijn. Een mooi groot bord van gebrand koper,een leuke snoeppot,een schemerlamp,een speculaasplank voor bij de verzameling,een mooie schaal op voet voor op tafel,een mooi oud tinnen koffiestelletje. Leuk toch!!

Zaterdag een enorme berg wasgoed verwerkt,al het bedden/linnengoed van de vertrokken vakantiemensen gewassen. Tel daar de was van ons eigen gezin maar bij,dan hoeft er verder niets uitgelegd te worden:-). Gelukkig is het nog steeds prachtig weer,dus aan de lijnen droogt het supersnel. Ondertussen de douche gesopt,zaaltje op orde gebracht voor een verjaardag die dag,de spullen van het klomperschuurtje een plek gegeven in het zaaltje. Daarvoor moest ik eerst weer naar de Praxis want ik had natuurlijk weer eens geen staalspijkers voor in de muur te slaan. Toen was de ochtend alweer voorbij gevlogen.

Na het eten wilde ik eerst even een bloemstuk maken,er staat nog zoveel moois in de tuin waar je wat mee kunt. Daar kan ik nu echt blij van worden,iets maken of eten van eigen grond,niks leuker als dat.

Daarna bakte ik een appel/kruimeltaart voor de zondag.

Ging naar de Coop voor de weekendboodschappen,zorgde voor eten op tafel en pimpte Maureen op voor de zanguitvoering in Zaltbommel. Zaterdagavond een verjaardag van een vriendin,daar hoefde ik alleen maar de keukendeur voor uit te stappen,ze hield het hier in het zaaltje,ideaal. Half 1 lagen we op bed,veel te laat eigenlijk. Maar dat krijg je als je grote kinderen hebt(zeg ondertussen maar mannen). Voordat de meeste weer binnen zijn.

Lang leve de zondag:RUST

Zoals gewoonlijk begon de maandag weer met ruimen,ruimen,ruimen. Hier ziet het huis er na de zondag altijd uit alsof er een olifant door heen gerend is. Hoe ze het elke keer weer voor elkaar krijgen,geen idee. Nu moet ik zeggen dat ik de maandag altijd een heerlijke dag vind,dan heb ik de gang er meestal goed in. Inmiddels stonden er twee uitpuilende wasmanden te wachten om gewassen te worden. Ruimde eerst ook maar eens de bovenkant van het kastje in de gang op,wat er allemaal niet af kwam. Allemaal van die dingen waarvan je niet weet waar je ze moet neerleggen of wat je er mee moet. Zette de kast gelijk maar in de boenwas,hij was er hard aan toe.

Dweilde gelijk de gang en kamervloer mee,liep zeven keer naar de waslijn om was op te hangen en af te halen.

Ruimde de boekenkast op, en zocht de tijdschriften uit.

.

Zeemde nog even de ramen binnen en buiten van huisje 4,daar komen van de week weer B&B mensen in. Elke dag en stukje van dat huis,dan is het ook op tijd klaar.

Kookte lekker andijviestamp met uitgebakken spekjes en kipsatesnitzels. Dat vind mn man geen vlees,allemaal samengeperste troep noemt hij het. Eeh,misschien heeft hij gelijk,maar ik vond het toch wel lekker voor een keertje.

Nog een jurkje gemaakt voor het muisje,nu haar mannetje nog.

Tussendoor kwam Michiel terug van het werk om te douche,hij moest voorkomen voor rijden zonder kar-rijbewijs. Z’n vriendin ging mee voor de gezelligheid. Toen ze helemaal schoon op pad waren kwamen ze er achter dat het een maand later pas hoefde te gebeuren. Aaaah,voor niks van het werk naar huis gekomen. Daar was hij niet blij mee.

Dinsdag kwam de hulp,fijn. En er kwam een mevrouw hier naar een huisje kijken voor tijdelijke bewoning. Ze heeft haar huis verkocht en nog niks anders gevonden. Ze is al 75,zou je niet zeggen hoor. Even gezellig koffie gedronken en een praatje gemaakt. Ze vond het erg mooi hier en hoopt in januari te komen. Gezellig. Maar ondertussen stond nog steeds de strijk van maandag te wachten. Nu kun je twee dingen doen bij het zien van zo’n berg strijk. Of je denkt: bah,nu nog die hele berg strijk wegwerken,of je denkt: zo,nu ga ik gauw even strijken,is dat ook maar weer gebeurd. Positieve insteek is het beste,lijkt het minder zwaar:-).

Boende de badkamer van huisje 4 ,nu nog de slaapkamer en kamer en keuken,is die ook weer klaar voor gebruik.

Verfde nog wat wol,deed nog wat huishoudelijke standaard klussen en kookte een pan zuurkool.

s’Avonds even op de koffie bij de buurtjes en de dag was weer omgevlogen.