Klusjes en speeltuinen

Donderdag-16 augustus-2018

Wat gaat de vakantie hard,volgende week alweer de laatste week. Je kijkt er tegen aan ,maar het is ook werkelijk zo voorbij. Hier hebben ze wel weer zin om naar school te gaan. Lekker iedereen weer in het ritme,beter voor allemaal en voor het huishouden. Inmiddels zijn de meeste weer terug op het honk,dat is wel te zien aan wat er iedere dag weer in de gang op de mat ligt.

En aan de strijk.

Rien en Jacobien zijn nog een paar dagen naar Zeeland vertrokken met de motor,was weer blij met het telefoontje dat ze veilig aangekomen waren. Het is een pracht ding,maar je bent zo kwetsbaar. Wel lekker voor ze een paar dagen weg,hebben ze wel verdiend. Een probleem:de klompen konden niet mee op de motor,ze lopen allebei altijd op klompen. Als je die twee aan hoort komen klepperen:-).

Verder zijn ze de heining om het grasveld af aan het maken,stond ook al een tijd op de lijst. Het grasveld zelf is niets meer,zal wel overnieuw moeten worden ingezaaid. En dan wat beestjes erin,altijd wel leuk. Hulp had manlief genoeg,dat is weer het voordeel van vakantie. Kijk even extra naar Leen,die moest even z´n spierballen laten zien,hij dacht dat de vrouwen er dan wel in hordes op af kwamen,haha.

Van de week ook weer geprobeerd een brood te bakken,ben vooruit gegaan. Hij was best gelukt,nog niet perfect,maar er zat smaak aan,blijven oefenen. Ook maar 2 klussen aangepakt wat hoognodig was. Eerst de diepvries schoongemaakt,iedereen die hier s´morgens het brood uit de diepvries pakt om mee naar het werk te nemen ,gooit altijd de sluitklipjes maar gewoon in de diepvries, en ik heb ze geloof ik al honderd keer uitgelegd dat lege verpakkingen gewoon in de prullenbak mogen. Vreemd dat zoiets eenvoudigs niet in de hersenen blijft hangen:-)

En de houten jaloezie in het keukenraam,ook een lekker klusje waar je een poosje zoet mee ben. Moet hem toch echt wel elke drie maanden schoonmaken. Eerst had ik er een van aluminium,maar dat is helemaal niet schoon te krijgen,dan maar weer de houten van 15 jaar terug van zolder gehaald,beetje uit de tijd ,maar je moet toch wat. Het raam zit precies boven de wasbak in de keuken,dus een gordijn is geen optie,word veel te vies.

Gisteren zijn we een dagje naar Irrland in Duitsland geweest. Dat is een enorme speeltuin,je rijdt maar een uurtje en ze kunnen zich eigen de hele dag vermaken. Je krijgt het nog niet eens allemaal rond gespeeld in een dag,zo groot is het. Echt leuke speeltoestellen,hele grote springkussens,waterglijbanen,zelfs een maisbad. Je moet het maar verzinnen hé. Als je zag hoe wit ze eruit kwamen,maar ze hadden lol voor 10. Het is ook nog eens spotgoedkoop,de entree was iets van 7 euro ,je mag je eigen eten en drinken meenemen en voor patat betaal je 1.50- een grote beker koffie 1.50-thee-1.00-ijs-1.00. In Nederland betaal je bijna het dubbele. Dit is nog eens leuk. Zelf kun je heerlijk gaan zitten aan overdekte tafels met bankjes,plek genoeg.

 

Ik heb niet naar ze om hoeven kijken,heb heerlijk zitten naaldvilten. Het beertje was ik vorige week al aan begonnen toen we naar wamelland(binnenspeeltuin) zijn geweest. Meestal neem ik wel wat te handwerken mee,om de hele dag stil te zitten daar is niets voor mij. De hartjes moeten nog versierd worden met kralen en kant,een paar linten eraan en je hebt weer een leuke hanger voor aan de spiegel of lamp.