Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Op de koffie

Donderdag 14 mei-202

Dinsdagavond ben ik eerst weer eens sinds lange tijd bij een vriendin op de koffie geweest. Zou twee weken geleden al gaan maar toen brak Mirjam haar twee polsen en zat ik in het ziekenhuis i.p.v in Opheusden. Vriendin had eindelijk de knoop doorgehakt en een prachtige pipowagen gekocht om een B&B te beginnen. Dit was allang een wens van haar maar zoals zo vaak blijft het meestal bij plannen en dromen. Maar nu belde ze vorige week op en zei dat ik nooit zou raden wat erbij haar thuis stond. Geen idee! Een pipowagen. Nou,echt superleuk dat ze haar droom waar gaat maken. Ik ga zeker een keer bij haar een nachtje boeken. Of Rien mee wil weet ik niet,maar ik wil gewoon eens weten hoe dat voelt. Alles in het klein,maar toch zit alles er in wat je nodig hebt. Ze is ook nog met een quilt bezig voor op het bed in de pipowagen. Die ging ik ook gelijk bewonderen. Gaat helemaal goed komen met vriendin?. We hebben heerlijk bij gekletst en ik was pas over half 12 thuis. Alle huisgenoten lagen al op een oor,maar zelf had ik nog geen zin om naar bed te gaan. Dat lukt me nooit als ik weg ben geweest,dan zit m’n hoofd nog te vol. Heb een paar mailtjes beantwoord,koffierommel opgeruimd en de wasmachine volgestopt. Inmiddels was het half 1 en toch wel heel stil overal,tijd om naar bed te gaan.

Echt uitgeslapen was ik de volgende dag niet,maar had geen tijd om te gaan lanterfanten want om 12 uur moest ik een high-tea voor 2 personen gaan verzorgen aan huis. 1 glutenvrij en een gewone. De mensen kregen het cadeau van de buurtjes omdat mevrouw gevallen was. Leuk gebaar. Het was toch nog wel een hele zoektocht om het glutenvrije voor elkaar te krijgen. Had de prijs niet duurder gemaakt dan een gewone high-tea,wilde dat ook niet,maar de spullen voor glutenvrij zijn erg duur. Een bekende die zelf ook een dochter heeft die glutenvrij moet eten, bakte muffins voor me,daar kon ik wel het een en ander mee. Verder maakte ik sandwich van glutenvrij brood,verschillende soorten koekjes gekocht bij AH. Glutenvrij bladerdeeg kon ik niet vinden,daar kun je natuurlijk heel veel verschillende hapjes mee maken. Verder probeerde ik maar hapjes met ei en vleeswaren. Voor mijn gevoel was het helemaal niet af maar de mensen zelf vonden het geweldig en zouden reclame voor me maken. Nou,dan moet ik het maar loslaten?.

s’Middags eerst even een uurtje bijkomen,want het is aardig doorpezen als je zoiets moet verzorgen. Daarna gingen we op de koffie bij mams voor moederdag. Mirjam en Maureen gingen mee,de rest was werken of spelen. Het was ook een tijd geleden dat ik daar was geweest,rare tijd toch. Maar het voelde goed om het ouderlijk huis weer eens binnen te stappen. 4 uur weer naar huis en ben aan de slag gegaan om een paar ballen van koekjesdeeg voor de diepvries klaar te maken. Ideaal is dat. Je maakt verschillende soorten deeg,stopt het in de vriezer. De dag dat je het nodig hebt haal je het er s’morgens uit en tijdens het avondeten koken rol je het deeg uit tot een lap,koekjes eruit steken en bak je een paar platen met koekjes voor de avond en voor mee naar het werk. Vind dat super werken,en je proeft er niets van dat het deeg in de vriezer heeft gezeten. Sneller kan het niet. Een hoop moeders vinden het een gedoe om dat deeg elke keer te maken. Voor hun is dit de oplossing! Gewoon een voorraadje in de diepvries.

Ondertussen werd het eten gemaakt: Turkse wraps,iedereen blij. Een half uur voor het eten melde zoon dat z’n vriendin ook mee at. Lekker op tijd. Dacht dat ik wel genoeg had,maar dat viel tegen,er zat voor haar niet veel meer in. Had toch drie kilo gehakt gebruikt. Zoon bestelde toen voor z’n vriendin maar kebab bij de Turk,daar had mevrouw niets op tegen.

Na het eten ging ik weer verder met koekjes bakken. Dit keer chocolade crinkle cookies. Daar is Michiel altijd zo gek op. Hij maakte gisteren al de opmerking dat er bijna geen koekjes meer in huis waren. Dat klopt,moeders was aan het afvallen?. Dus heb ik niet veel gebakken de laatste tijd. Drie weken heb ik het volgehouden. Ruim 4 kilo eraf. Eigenlijk moest er nog 5 af,maar ik heb de strijd alweer verloren. Gaat al dertig jaar zo?. Wat ik nog het meeste miste tijdens het afvallen was het bakken. Dat is gewoon echt een hobby van me. Alleen al de geur ervan in huis,dat maakt alles. Dus de oven draait weer volop hoor. Maar goed,nu krijg ik de draad niet meer opgepakt met afvallen,het zij zo. Zolang ik nog maar door de deur past;-) Je ziel en zaligheid hangt tenslotte niet van je gewicht af!

Gisteren melde zich weer een cursist voor het wol spinnen. Heerlijk,heb er weer zin in. Mis de gezelligheid van het lesgeven,de enthousiasme van de cursisten,mis de gezelligheid en babbeltjes van de vakantiemensen, de leuke en onverwachtse gesprekken in de theeschenkerij. Mis de mensen die gewoon even de theeschenkerij komen bekijken en de bijbehorende gezelligheid daarbij.

De boekingen voor de vakantiehuisjes beginnen ook langzaamaan weer binnen te komen. De mensen willen er weer uit,begrijpelijk!

Vanmorgen stond de afspraak voor Mirjam om het gips eraf te halen. Spannend vond ze het hoor! De dokter knipte het gips eraf,waste haar armen en toen kwamen de tranen. Mama,m’n armen voelen zo raar. Dacht misschien dat het nog niet goed aan elkaar was gegroeid,maar de arts zei dat het kwam omdat ze 2 weken haar spieren niet gebruikt had. Nu gaat het al een stuk beter maar het voelt nog vreemd. Ze mag in ieder geval anderhalf week nog niet skeeleren,trampoline springen of iets wilds doen. Heb beloofd dat ze vanavond eerst een half uur onder de douche mag staan. In die 2 weken dat ik haar moest douchen ging het elke keer wel snel. Hooguit 5 minuten,had ook geen zin om een half uur haar armen in de lucht te houden. Nu mag ze even ervan genieten.

Op de terugweg gingen we alweer bij een vriendin op de koffie. Dit keer in Bennekom. Kwam er toch langs en ook daar was ik al in geen drie of vier maanden geweest. Ze was gelukkig thuis,wat was het weer gezellig. Zomaar even een uurtje hoor. Op weg naar huis plukte we nog een dikke bos fluitenkruid om m’n gele wol over te verven. Nu met een ander beitsmiddel vind ik hem wel mooi geworden, beetje olijfgroen. Hoef geen foto te plaatsen want ik krijg de groene kleur niet mooi op de foto?