Heerlijke nuttige dag

Vrijdag 15 juni-2018

Het was vandaag echt zo’n dag waarop je s’morgens wakker wordt met reuze zin om eens fiks aan de slag te gaan. Dat is geen garantie dat het ook gaat lukken ,want meestal komt er wel weer wat tussen waardoor het anders loopt dan dat je in gedachte had. Maar vanmorgen liep het lekker,ondanks dat ik pas 6 uur op was. Eerst lekker de douche gesopt,nee er komt geen foto van,moet heeeel nodig opgeknapt worden. Wel een foto van hoe de zonen elkaar hier uit de douche roepen.

Foto 1 laat zien hoe ze duidelijk maken dat degene die eronder staat op moet schieten.

Foto 2 is het antwoord vanuit de douche.

Daarna lekker de wc gepoetst,een vakantieganger zei dat ik m’n jongens had moeten leren om zittend te plassen. Heeft hij gelijk in,maar ik wist ook niet van tevoren dat ik zoveel zonen zou krijgen.Anders was het misschien wel de moeite waard geweest om het te doen,haha.

Nu ik toch lekker aan de gang was ook gelijk maar even het oude lessenaartje onderhanden genomen. Het gevaarlijke van kasten uitzoeken is, dat je in de herinneringen valt,schiet je nog niet op.

Foto 1-Opa en oma van Rien,als er een een lief mensje was,was zij het wel . Overal blij mee,Zijn ook al weer 10 jaar of langer uit de tijd.

2-Geboortekaart van Hidde uit het ziekenhuis,we hadden nog geen naam toen hij geboren was. Dat kun je zien op het kaartje:-)

3-4 Een boekje over de bijbel,staan confronterende dingen in over hoe we ons leven doorbrengen,dat we altijd wel een excuus hebben om niet even in de bijbel te gaan lezen(beschamend).

5- M’n dochtertje en ik in het open lucht museum,nou,ik had niet misstaan hé in de 19e eeuw.

6-Een tegeltje van m’n moeder gekregen,voor de moeilijke momenten,werkt echt. Je hoeft het maar te lezen en je krijgt weer energie(hihi).Maar het lessenaartje is weer klaar.

Verder gelijk maar een pan met schenkel en soepvlees voor de bouillon opgezet,Laat ik de hele dag inkoken,krijg je de lekkerste soep van.

En een pan met tomaten om te ontvellen voor de pizzasaus.

Daarna nog een kast even netjes gemaakt.

Bovenkant ook gelijk maar gedaan,even in de boenwas gezet,lijkt het weer wat.

Ben altijd gek op oude foto,s en oude schoenen.

Inmiddels was de ochtend alweer voorbij en moesten de kinderen weer uit school gehaald worden. Mirjam had een vriendje en wilde graag gaan picknicken. Mandje gevuld en kleedje neergelegd in het gras. Daar had ik geen omkijken meer naar.

 

Drie andere kinderen waren bij vriendjes dus kon ik nog even lekker ramen zemen en wat tuinwerk doen.

Prachtig zoals alles weer bloeit,de 3e foto is echt mijn lievelingsbloem. Papavers,ze zijn spontaan opgekomen en elk jaar zaai ik ze door de hele tuin. Wat ik teveel vind haal ik weg en andere laat ik heerlijk groeien. Ze krijgen van de herfst van die mooie zaaddozen,prachtig om een krans van te maken. Verder zijn de wasmanden weer redelijk leeg,ons bed lekker weer schoon,gedroogd aan de lijn. Nu ga ik aan het eten beginnen ,vanavond nog boodschappen doen en dan is het wel weer genoeg voor vandaag.