Wij staan D.V 11-12-13 juli op de Poederooijse dagen . Het handwerkwinkeltje is gewoon geopend. Welkom!

Cursus fair isle breien

In  deze cursus breien we been of pols/handwarmers. De cursus bestaat uit 3 ochtenden. Datums vrijdagmorgen 4 oktober- vrijdagmorgen 18 oktober- vrijdagmorgen 8 november. Tijd: 9:30 tot ongeveer 12:00. De kosten voor de cursus bedraagt 85 euro. Dit is incl: patronenboek, rondbreinaald, 6 bolletjes garen, drie dagdelen cursus, koffie/thee en lekkers. De cursus wordt gegeven door Ineke Aalderink. Een vereiste voor deze cursus is dat je kunt breien.

De cursus gaat als volgt: Je krijgt bij inschrijving een bolletje garen ( de hoofdkleur die je bij je inschrijving kunt vermelden) en de rondbreinaald toegestuurd.

Huiswerk: Brei thuis vast een boordje zodat we de eerste les gelijk met de patroontjes kunnen beginnen. Zet 70 steken op en brei een rond boordje van 3 a 4 centimeter in boordsteek met een rondbreinaald 2,5 mm. Boordsteek is om en om 1 recht 1 averecht of 2 recht 2 averecht, net wat je mooi vindt. Blader vast voor de eerste les het patronenboek door om een beetje een idee te krijgen wat je mooi vindt.

Cursusdag 1: uitleg over de techniek hoe je met 2 kleuren op 1 naald ervoor zorgt dat het garen niet in de war raakt+ een nette achterkant van je breiwerk zonder lange ‘halen’. Oefenen van deze techniek. Uitleg over patronen aan de hand van het patronenboek. Uitleg over kleurgebruik in de patronen: contrast in kleur, donker-licht, warm-koud. Het maken van een plan welke kleuren garen je wil gebruiken, het gekozen garen krijg je mee naar huis.

Huiswerk voor cursusdag 2: oefenen met de breitechniek. Oefenen met verschillende patronen uit het patronenboek.

Cursusdag 2: bespreken van het huiswerk en waar je tegen aan bent gelopen. Uitleg over het afwerken van lossen draadjes van de verschillende garens in het breiwerk. Uitleggen over het doorknippen van een breiwerk. Uitleg over verschillende manieren hoe je het doorgeknipte breiwerk kunt afwerken.

Huiswerk voor cursusdag 3: oefenen met de breitechniek en verschillende patronen. Voor wie wil: het maken van een proeflapje geschikt voor doorknippen.

Cursusdag 3: bespreken van het huiswerk en waar je tegenaan bent gelopen. Doorknippen van breiwerk door mijzelf voorbereid en evt de gebreide proeflapjes van de cursisten zelf. Toepassen van afwerktechniek op proeflapjes.