Viltcursussen

Vilten

is een oeroude techniek. De combinatie van wol-heet water-zeep en beweging zorgt ervoor dat de wol verandert in vilt.Zelf vond ik vilt altijd iets oubollig,totdat ik zag hoe je het ook in deze moderne tijd kan gebruiken voor vele doeleinden. Een daarvan is het oppimpen van je interieur.

Ik heb  bijna 2 jaar cursus gevolgd en veel geleerd. Er ging een wereld voor me open . Hoezo oubollig???? De mogelijkheden zijn oneindig en hoe meer je vilt ,hoe meer ideeën er op borrelen.

Kijk naar de foto’s(pagina wordt nog verder uitgewerkt met foto,s) en overtuig je zelf. Vind je het te kleurrijk? Geen probleem. Je kunt het ook in de modekleur grijs of crème vilten. Voor elk interieur kun je de kleuren afstemmen.

Oude lampenkappen oppimpen? Je agenda of Bijbel voorzien van een mooie omslag?Zin in andere kussens op de bank? Of zo´n gezellige theemuts op de aanrecht? Een leuke tas voor jezelf of je dochter? Of gewoon een klein cadeautje
(medaillon,vogeltje,hartje,boekenlegger,corsage,bloemen) het kan allemaal.

Vind je het ook leuk om eens iets aan je interieur te veranderen? Kom dan eens een keer vilten en je zult zien hoeveel voldoening en plezier je er aan zult beleven als je iets zelf hebt gemaakt voor in je huis.

Gezellig voor zussen of vriendinnendag,ook in combinatie met een high tea:

hier komt dan 19,95 p.p. extra bij.

Vrijgezellenavond

Kinderfeestjes(Meisjes)

Of gewoon voor jezelf

Cursussen

Dagcursus voor Agenda/Bijbel omslag: € 65,- (Vanaf 4 personen)
Inclusief materiaal-koffie/thee-wat lekkers en soep voor bij de lunch(je neemt je eigen lunchpakketje mee).
Van 9.30 uur tot 15.00

Dagcursus theemuts: € 65,- (vanaf 4 personen)
Inclusief materiaal-koffie/thee-wat lekkers en soep voor bij de lunch(je neemt je eigen lunchpakketje mee)
Van 9.30 uur tot 15.00

Dagcursus schapentheemuts(gevorderde): € 95,-
Inclusief materiaal-koffie/thee-en wat lekkers-en soep voor bij de lunch(je neemt je eigen lunchpakketje mee).
Vanaf 4 personen. Van 9.00 uur tot 16.00 uur

Bloemen vilten: € 22,50
Inclusief materiaal-koffie/thee en wat lekkers.
Van 9.15 uur tot 11.15 uur of in de avond van 19.30 uur tot 21.30 uur. Vanaf 6 personen.

Lampenkappen vilten: € 20,- p/avond excl. materiaal
We vilten allemaal losse delen die we later aan elkaar maken. We trekken voor een gemiddelde lampenkap 3 avonden uit. Het lesgeld voor deze avonden bedraagt 20 euro per avond. Hier komt nog materiaal bij(ong. 20 euro). Heb je meer avonden nodig? Dat kan altijd,maar je kunt tussendoor ook al veel thuis doen. En als je het in 2 avonden lukt,ook prima. Je neemt zelf een lampenkap mee om aan de slag te gaan. Van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Liever een hele dagcursus en nog een halve om een lampenkap te vilten? Kan ook ,in overleg. Vanaf 4 personen

Tassen vilten: € 20,- p/avond excl. materiaal
Voor een tas trekken we 4 avondcursussen of 2 dagcursussen uit. Hier komt nog materiaal bij(ong. 20 euro) Je schaft zelf de pootjes van de tas en het tassenband voor het hengsel aan(internet). Het lesgeld voor deze avonden bedraagt 20 euro per avond.
Van 19.00 uur tot 22.00 uur. Vanaf 4 personen

Voor het maken van corsage,s-vogeltjes-hartjes,boekenlegger,medaillons, o,i,d kunnen dag of avondcursussen worden gevolgd.

Naaldvilten

Ook kunt je leren naaldvilten. Dit doe je met een viltnaald Een viltnaald is een naald waar weerhaakjes aan zitten. Door elke keer met deze naald in de wol te prikken gaat het in elkaar vast zitten en kun je de leukste dingen maken.